Ateroskleroza – faktori rizika I prirodno lečenje

Ateroskleroza - faktori rizika I prirodno lečenje

Arterije su krvni sudovi koji nose kiseonik i hrаnljive mаterije iz srcа u ostаtаk telа. Zdrаve аrterije su fleksibilne i elаstične.

 

Kada arterije ne vrše svoj zadatak na adekvatan način, može doći do oštećenja ostalih organa ili čak do smrtnog ishoda usled začepljenja.

Najrasprostranjenija bolest arterijskih krvnih sudova je ateroskleroza.

Ateroskleroza nastaje usled zadebljanja zida arterija usled formiranja plaka. Ona je sistemska bolest i polako se razvija. U ranoj fazi nema nikakvih simtoma koje bi ukazale na oboljenje.

Simptomi se najčešće javljaju između 40. i 70. godine života. Manifestuju se najčešće kao bolesti i infarkt srca, moždani udar, aneurizma, ishemija krvnog suda (nedostatak dovoda krivi u deo tela). Najvažnije je znati da postoje određeni faktori rizika koji doprinose da se bolest razvije. Ove faktore rizika možemo eliminisati ili smanjiti na potpuno prirodan način.

KAKO NASTAJE PLAK I ZADEBLJANJE?
Plak se formira kada LDL-holesterol u velikim količinama stige u krvotok, on aktivira zapaljenje krvnih sudova i oštećenje unutrašnjosti krvog suda. Kako bi se odbranilo, telo šalje bele krvne ćelije makrofage da zarobe holesterol. Ovako zarobljen holesterol u makrofazima se nazivaju „penaste“ ćelije, koje izazivaju još veće zapaljenje krvnog suda. Ovo za posledicu ima aktivaciju mišićnih ćelija u krvnom sudu da formiraju „poklopac“ preko upaljenog područja. Ovo nije dovoljna zaštita, jer mekani deo ispod je veoma opasan. Može da se otkači i izazove srčani ili moždani udar.
Kako bi se ovo sprečilo organizam stvara debelu zaštitu preko i samim tim sužava se slobodan prostor za proticanje krvi.

FAKTORI RIZIKA ZA NASTAJANJE ATEROSKLEROZE

Brojne studije koje su sprovedene u Evropi i Severnoj Americi su utvrdile brojne faktore rizika za nastanak i razvoj ateroskleroze. Najčešći su hiperlipidemija, povišen krvni pritisak, šećerna bolest, uživanje cigareta, godine, pol.

Najznačajniji faktori rizika, koji u 50-60% pacijenata sigurno izazivaju razvoj bolesti su:

– povišen nivo masnoće u krvi
– povišen krvni pritisak
– šećerna bolest (diabetes)
– pušenje

Ateroskleroza je češća kod muškaraca nego kod žena. Razlog ovakvoj disproporciji je što su žene tokom reproduktivnog perioda zaštićene dejstvom polnih hormona. Ipak, nakon menopauze, rizik u žena se značajno povećava, tako da nakon 50 godine, većina žena ima isti faktor rizika za razvoj bolesti kao i muškarci iste starosne dobi.

KAKO SMANJITI FAKTORE RIZIKA

Dokazano je da smanjenjem faktora rizika direktno utičete na smanjenje svih komplikacija i bolesti izazvanim aterosklerozom.

Osim što zdrave vam životne navike, kao što su prestanak pušenja, zdrava ishrana, povećana fizička aktivnost, mogu pomoći u smanjenju faktora rizika, tako isto vam suplementi mogu biti od velike koristi.

Naše veliko iskustvo i zadovoljstvo naših korisnika govori u prilog tome.

Dobitna kombinacija za smanjenje faktora rizika je upravo Cimet Hrom + Jabukovo sirće i to u odnosu koji vam mi preporučujemo. Poznato je da redovnom upotrebom cimeta i jabukovog sirćeta možete:

– smanjiti LDL holesterol
– regulisati dijabetes
– smanjite kilažu, samim tim i rizik od hipertenzije
– smanjite trigliceride
– izbacite toksine iz organizma

Važno je koje jabukovo sirće i koji cimet konzumirate, jer nemaju svi pozitivno dejstvo na organizam. Mi vam garantujemo poreklo i kvalitet naših sirovina, a samim tim i dejstvo neće izostati.

Oslonite se na nas.

Za konsultacije sa našim lekarima možete pozvati 021/63 23 262 ili 063/60 40 90.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: