Cimet protiv dijabetesa

Cimet protiv dijabetesa

Uz svakodnevnu upotrebu cimeta dijabetičari mogu u znatnoj meri da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju, tvrde američki stručnjaci sa Harvard univerziteta.

Jače doze su takođe izuzetno korisne za poboljšanje rizika od srčanih bolesti i smanjenje rizika od dijabetesa, raka i neurodegenerativnih bolesti.

Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast.

U cimetu ima i salicilata koji snižavaju temperaturu i deluju protivupalno. Njegova esencijalna ulja poseduju i antimikrobno delovanje.

Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka, uglavnom nedostajućih minerala u većini namirnica. Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2).

Spada u vrlo sigurne i netoksične začine. Njegova upotreba u ishrani je dozvoljena i trudnicama. Zdravstvene prednosti cimeta potiču od kore Cinnamomum verum (Cinnamomum zeilanicum) drvo.
Kora sadrži nekoliko specijalnih jedinjenja koja su odgovorna za mnoge njegove karakteristike koje promovišu zdravlje, uključujući cinamaldehid, cinaminsku kiselinu i cinamate.

Najbolje rezultate za regulisanje nivoa šećera u krvi ćete dobiti kombinacijom cimeta i jabukovog sirćeta. Za vas smo napravili ovu kombinaciju u obliku tableta, kako bi upotreba bila komforna.

Cimet Hrom + Jabukovo sirće“ možete potražiti u svim bolje snabdevenim apotekama ili poručiti preko našeg sajta.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: