Cimet protiv dijabetesa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Cimet protiv dijabetesa

Uz svakodnevnu upotrebu cimeta dijabetičari mogu u znatnoj meri da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju, tvrde američki stručnjaci sa Harvard univerziteta.

Jače doze su takođe izuzetno korisne za poboljšanje rizika od srčanih bolesti i smanjenje rizika od dijabetesa, raka i neurodegenerativnih bolesti.

Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast.

U cimetu ima i salicilata koji snižavaju temperaturu i deluju protivupalno. Njegova esencijalna ulja poseduju i antimikrobno delovanje.

Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka, uglavnom nedostajućih minerala u većini namirnica. Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2).

Spada u vrlo sigurne i netoksične začine. Njegova upotreba u ishrani je dozvoljena i trudnicama. Zdravstvene prednosti cimeta potiču od kore Cinnamomum verum (Cinnamomum zeilanicum) drvo.
Kora sadrži nekoliko specijalnih jedinjenja koja su odgovorna za mnoge njegove karakteristike koje promovišu zdravlje, uključujući cinamaldehid, cinaminsku kiselinu i cinamate.

Najbolje rezultate za regulisanje nivoa šećera u krvi ćete dobiti kombinacijom cimeta i jabukovog sirćeta. Za vas smo napravili ovu kombinaciju u obliku tableta, kako bi upotreba bila komforna.

Cimet Hrom + Jabukovo sirće“ možete potražiti u svim bolje snabdevenim apotekama ili poručiti preko našeg sajta.

Podeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: