Da li Vaše telo teži ravnoteži?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Okidači zbog kojih dolazi do hormonske neravnoteže su: stres, loša ishrana, stroge dijete, nedovoljna fizička aktivnost, pušenje, alkohol, kofein i neki lekovi.

Takođe, na hormone utiču i pesticidi, kao i toksini iz plastične ambalaže.

Neke biljke, na primer lavanda, imaju sastav koji “oponaša“ estrogen pa mogu dovesti do hormonskog disbalansa. Tu je i kandida – gljivica koja može biti ozbiljan pokretač hormonske neravnoteže u organizmu, navodeći organizam da smanjuje sekreciju estrogena.

Neravnoteža hormona može povećati rizik od pojave raka. Samim tim, rizik od raka (npr. dojke) je veći kod žena u menopauzi.

Menopauza je često praćena naglim promenama hormonalnog statusa i može dovesti do raznih poremećaja svih sistema organa i znatno uticati na psihička stanja.

Tokom života, telo žene doživljava razne promene. Neke od njih mogu biti simptomi hormonskog poremećaja ili disbalansa. Najčešće primećeni simptomi koji predstavljaju razlog za uzbunu su neredovne menstruacije. Ovaj poremećaj uglavnom je prisutan kod adolescenata, mladih devojaka koje još nemaju regularne cikluse ili kod žena u menopauzi kao regularan simptom. U ostalim slučajevima predstavlja prvi znak hormonalne neravnoteže.

Kod nekih žena izražen je PMS koji može biti izazvan hormonskim disbalansom. Često se zbog toga javlja migrena, nesanica, pad koncentracije, loše pamćenje, konstantna glad, umor, promene raspoloženja i depresija.

Mogući su i probavni problemi, kao što su nadutost ili loša probava.

Kao posledica hormonalne neravnoteže mogu nastati razne promene: akne, masna koža, gubitak libida, naleti vrućine, osećaj suve i hladne kože, gojenje i sl.

Neke biljke, povoljno deluju na uspostavljanje ravnoteže hormona kod žena, ali i kod muškaraca. To su biljke za koje je dokazano da nemaju štetna dejstva na ljudski organizam, a imaju mnogo povoljnih dejstava na opšte zdravlje čoveka.

HORMON BALANS deluje povoljno na hormonski disbalans, neplodnost, impotenciju, menopauzu, raspoloženje, nesanicu, libido i niz drugih neprijatnih stanja za čoveka.

Važno je znati da HORMON BALANS, zbog svog efikasnog dejstva na uspostavljanje dobre periferne cirkulacije ima uticaj na dobar rad čitavog kardiovaskularnog sistema.

On u svom sastavu sadrži: kalcijum, bakar, cink, male količine vitamina C, riboflavine, vitamin E, alkaloide, glukozinolate prekurzore biološki aktivnih isotiocianata kojima se prepisuje antikancerogeno dejstvo.

Takođe, HORMON BALANS doprinosi fizičkom i mentalnom zdravlju osoba, kao i održavanju reproduktivnog zdravlja žena. Ima povoljno dejstvo na kosti, na kognitivne funkcije, kao i neuroprotektivno dejstvo.

Poručite HORMON BALANS ovde.

Možete ga poručiti preko našeg sajta ili pozivom na brojeve telefona 021/63 23 262 ili 063/60 40 90.

Cena: 1950,00 DIN

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: