Dobar izbor protiv lošeg holesterola nakon praznika

Dobar izbor protiv lošeg holesterola nakon praznika

Vreme je praznika. Prazničnu idilu simbolisu radost, tradicija, porodična okupljanja i bogata praznična trpeza.  Neretko nam posle praznika kao „uspomena“ na njih  ostane i koji kilogram viška, a nekada i povišen holesterol…

Holesterol ima dva izvora nastanka:

– endogeni (nastaje u jetri) i

– egzogeni (unosi se hranom).

Za naše zdravlje, važna je i podela na loš (ldl) i dobar (hdl) holesterol.

Visoke vrednosti lošeg holesterola ne daju simptome, ali mogu stvoriti rizik za nastanak ateroskleroze i kardiovaskularnih oboljenja. Zato je važno podići svest o značaju redovnih kontrola vrednosti holesterola i drugih nalaza koji su pokazatelj stanja organizma.

Što se tiče „prazničnih kilograma“, sa njima ćemo nešto lakše izaći na kraj. Izbalansirana i redovna ishrana, malo odricanja, malo treninga i spremni smo za proleće i leto. S toga, vratimo se na holesterol i to zašto je on važan…

Kada se otkriju visoke vrednosti lošeg holesterola, prvo što se mora učiniti, jeste promena životnih navika, prvenstvano vezanih za ishranu.

Stub zdrave ishrane bazira se na voću i povrću!

Kako stub ishrane trebaju biti voće i povrće, od krucijalne je važnosti poštovanje ovog pravila uz minimalan unos ili potpuno izbegavanje namirnica životinjskog porekla i proizvoda bogatim zasićenim mastima poput kajmaka, salame, brze hrane i drugo.

Nakon otkrivanja visokih vrednosti lošeg holesterola često je za njihovo vraćanje u normalu potrebna i dodatna pomoć u vidu dijeteskih suplemenata ili lekova.
Imajući ovo u vidu, a na osnovu našeg dvadesetpetogodišnjeg iskustva u oblasti farmaceutske tehnologije kreirali smo preparat Cimet, hrom + jabukovo sirće

baš za ovu namenu, a koji je na tržištu prisutan preko 10 godina.

Mnogobrojni korisnici potvrdili su nam efikasnost ovog suplementa u snižavanju LDL-a. Pored ovog dejstva, Cimet, hrom + jabukovo sirće se koristi i kao preventiva dijabetesa tipa 2, a pomaže i u procesu skidanju suvišnih kilograma.

Vitalon Vam želi srećne predstojeće praznike i ne zaboravite: „Zdravom coveku je svaki dan praznik“!

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: