Kako da ostanete fit za vreme praznika?

Kako da ostanete fit za vreme praznika?

Veoma poznata „praznična groznica“ većini donese i po koji kilogram viška. Zbog čestih proslava i dužeg zadržavanja van toplog doma, svi su skloni obilnim obrocima i nezdravoj ishrani usput.

Postoji mnogo načina da svoj organizam sačuvate od nezdravih materija koje su dospele u vaš krvotok tokom dana.  Mi ćemo vam ponuditi nekoliko najdelotvornijih od svih.

1. HIDRIRAJTE VAŠE TELO
Iako hladni dani ne zahtevaju povećan unos tečnosti u organizam, setite se da povećan unos soli i šećera zahteva i povećan unos vode. Ne zaboravite da u toku dana pijete vodu. Ostale tečnosti ne mogu da zamene vodu jer u sebi sadrže supstance koje, opet, zahtevaju povećan unos vode. Važno je da ne pijete u toku obroka i neposredno posle, kako ne biste razredili želudačnu kiselinu i time dodatno usporili metabolizam.

2. POVEĆAJTE UNOS VITAMINA
Sezona virusa ide ujedno sa praznicima. Povećajte unos vitamina C i A. Oni su glavni antioksidansi u organizmu koji potpomažu da se ćelije oslobode od toksina, a samim tim regenerišu. Ukoliko ste konzumirali alkohol, vaše telo ga izbacuje kroz bubrege zajedno sa vodom i vitaminima i mineralima koje morate nadoknaditi veoma brzo. U protivnom, glavobolja može ozbiljno da pomuti vaše redovne aktivnosti.

 

3. NE ZABORAVITE NA ĐUMBIR I CIMET
Đumbir i cimet su biljke čije lekovito dejstvo je vekovima poznato u narodu, a svoje mesto je našlo i u medicini.
Dokazano je da cimet snižava nivo šećera u krvi, snižava nivo masti i lošeg holesterola, uništava gljivice i sprečava njihov rast i odličan je izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka. Đumbir će vam pokrenuti metabolizam i učiniti da se osećate sito, tako što reguliše iskoristivost namirnica na svim nivoima. On ubrzava metabolizam, izaziva osećaj sitosti, podiže temperaturu tela, smanjuje apetit, sagoreva masne naslage, smanjuje otoke.

Kako užurban predpraznični život ne dozvoljava da se dovoljno posvetite sebi, stručni tim Vitalona je omogućio da prirodne sastojke možete uneti u vidu potpuno prirodnih suplemenata, a time poboljšate kvalitet života i vaše zdravlje.

Cimet Hrom + Jabukovo sirće stabilizuje šećer u krvi, smanjuje nivo glukoze, sagoreva masne naslage, snižava holesterol, povoljno deluje kod tretmana mršavljenja.

CAPSIL (KAPSAICIN, ĐUMBIR, ZELENI ČAJ) poboljšava probavu, reguliše prekomernu težinu, poboljšava varenje.

Potražite sve naše proizvode na našem sajtu ili u bolje snabdevenim apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: