Kako eliminisati simptome PMS-a

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Svaka žena koja je doživela da jedne nedelje izgara od želje za „akcijom“, a već druge provede sklupčana na kauču uz šolju čaja, zna da sve žene mogu biti prave robinje sopstvenih hormona.

Ne utiču hormoni samo na nivo energije i libido – hormoni upravljaju životima na bezbroj čudnih i ne uvek prijatnih načina.

Ako vam se čini da se jednom mesečno sasvim „pogubite“, znajte da niste same. 90% žena doživljava oscilacije raspoloženja i fizičke simptome poput trapavosti, razdražljivosti i iznenadne zaboravnosti. Kod, nesrećnih, 2% žena to potraje i do 14 dana mesečno. Otkrivamo vam kako da na najbolji način pobedite hormonski disbalans.

Iznenadne provale besa su rezultat skoka muškog hormona, testosterona, u kombinaciji sa padom ženskog hormona, progesterona, što se dešava negde tokom druge polovine ciklusa. Ti napadi besa su tako snažni da ih prosto fizički možete osećati u grudima.

Ovakvi naleti besa su česta pojava. Mnoge, inače, mirne i dobroćudne žene pred kraj mesečnog ciklusa postaju daleko agresivnije i ulaze u sukobe. Uzroci su kompleksni: u drugoj polovini ciklusa opada nivo progesterona ukoliko nije došlo do trudnoće. A ovaj hormon ima umirujuće, opuštajuće dejstvo. Bez njega su žene podložnije stresu. A pod stresom, telo luči još više testosterona, hormona koji čak i krotke žene, lepih manira može da pretvori u prave nasilnice.

Na potpuno prirodan način možete umanjiti ove simptome ili ih potpuno eliminisati pomoću Hormon Balansa. Močni adaptogen čiji sastav omogućava da hormoni budu u ravnoteži.

Plačljivost i preosetljivost nekoliko dana pre početka krvarenja su verovatno najčešči predmenstrualni simptomi – i najčešći povod muških šala na taj račun.

Uzrok ove plačljivosti je kombinacija niskog nivoa estrogena i progesterona posle prve trećine ciklusa. Neki naučnici smatraju da pad nivoa progesterona žene čini ranjivima i plačljivima. Druga teorija smatra da je uzrok preosetljivosti nedostatak kvalitetnog sna. Istraživanja pokazuju da je nesanica češća u drugoj polovini ciklusa, što je posledica pada nivoa estrogena.

Hormon Balans je potpuno prirodan preparat koji svojim glavnim sastojcima podstiče povećanje energije, a samim tim i raspoloženje.

Poznato je da se mnogi zdravstveni problemi intenziviraju neposredno pred menstruaciju – uključujući migrene i depresiju. Povrh svega, i mnogi lekovi u tom periodu mogu da budu manje efikasni, što stvar čini još gorom. Može vam pomoći da nakratko povećate dozu lekova koje uzimate, ali bi uvek trebalo da prethodno konsultujete lekara.

Kako bi vaši hormoni bili u ravnoteži, oslonite se na naše dugogodišnje iskustvo u proizvodnji potpuno prirodnih preparata.

Sa posebnom pažnjom smo napravili Hormon balans koji je namenjen i ženama i muškarcima svih uzrasta.

O njegovom uticaju na organizam možete pročitati ovde.

Možete ga poručiti preko našeg sajta ili pozivom na brojeve telefona 021/63 23 262 ili 063/60 40 90.

Cena: 1950,00 DIN

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: