8 načina da se oslobodite stresa

8 načina da se oslobodite stresa

Opustite se. Zaslužujete to, dobro je za vas, a potrebno je manje vremena nego što mislite.

Ne treba vam spa vikend ili odlazak u penziju da biste izbegli stres. Svaki od ovih saveta za oslobađanje od stresa može vas opustiti za manje od 15 minuta.

1. Meditirajte

Nekoliko minuta treninga dnevno može pomoći u olakšanju uznemirenosti. Istraživanja sugerišu da dnevna meditacija može da promeni moždane neuronske puteve, čineći vam veću otpornost na stres.

To je jednostavno. Sedite pravo sa obe noge na podu. Zatvorite oči. Fokusirajte svoju pažnju na glasno ili nečujno recitovanje – pozitivnu mantru kao što je „osećam mir“ ili „volim sebe“. Stavite ruku na stomak da biste sinhronizovali mantru svojim disanjem. Neka sve ometajuće misli plutaju od vas kao oblaci.

2. Dišite duboko

Uzmite pauzu od 5 minuta i usredsredite se na vaše disanje. Sedite ispravljeno, zatvorite oči, sa rukom na stomaku. Polako udišite kroz nos, osećajući da udah počinje u vašem abdomenu i da se kreće do vrha glave. Dok izdišete kroz usta postupite obrnuto.

3. Fokusirajte se

Usporite. Obratite pažnju na to kako osećate vazduh na licu dok hodate i kako vaše noge osećaju udaranje u zemlju. Uživajte u teksturi i ukusu svakog zalogaja hrane. Uživajte u trenutku i usredsredite se na vaša čula, trebalo bi da se osećate manje napeto.

4. Dosegnite do drugih

Vaši prijatelji su jedan od vaših najboljih alata za kontrolu stresa. Razgovarajte sa drugima – poželjno licem u lice ili barem telefonom. Podelite sa njima šta vam se dešava. Možete dobiti novu perspektivu kada obelodanite vašu priču.

5. Uđite u svoje telo

Mentalno skenirajte svoje telo kako biste osetili kako stres svakodnevno utiče na njega. Lezite na leđa ili sedite sa nogama ispruženim na podu. Počnite od prstiju i nastavite se do vrha glave, primetite kako se vaše telo oseća.

7. Smejte se glasno

Dobar smeh oslobađa od mentalnog opterećenja. Smanjuje kortizol, hormon stresna vašeg tela i podstiče hemikalije mozga zvane endorfini, koji podiže vaše raspoloženje. Osvežite se tako što ćete se počastiti omiljenom komedijom ili smešnim video zapisom, čitati stripove ili razgovarati sa nekim ko vas uvek nasmeje.

8. Koristite suplementaciju

Jasno je da ne postoji magični štapić kojim samo zamahnete i odjednom nema nervoze, napetosti i stresa.

Ako ste sanjali o tableti koja može da vas umiri, da vam pruži olakšanje od stresa i nervoze – LEXOVAL + može dosta da vam pomogne na tom putu oslobođenja od ovih „okova“ današnjice.

 LEXOVAL + je prirodan preparat koji će vam olakšati svakodnevnu napetost i smanjiti nervozu. Sadrži četiri lekovite biljke za koje je dokazano da deluju opuštajuće na psihu a ne izazivaju zavisnost.

Možete ga poručiti preko našeg sajta ili pozivom na brojeve telefona 021/63 23 262 ili 063/60 40 90.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: