PROBLEM-REŠENJE: Kako se rešiti gasova i nadutosti?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Danas je nadutost poprilično aktuelna tema, naročito među ženama (mada se pojavljuje i kod muškaraca iako oni tome pridaju manje značaja).

 

Nadutost je pojava, stanje, moguć znak nekog oboljenja (iako uglavnom nije). Osjećaj u trbuhu je neprijatan, zbog čega trbuh bude tvrd i nadut.

Ova pojava ne mora nužno biti, ali je najćešće povezana sa unošenjem hrane iako nema veze sa gojaznošću.

Uzrok nadutosti može biti i stres, alergija, intolerancija na neku hranu.

Nadutost može bit dosadna i bolna.

Bol se može premeštati i pojavljivati periodično, a gasovi mogu biti prisutni u debelom crevu koji rastežu trbuh.

 

 

Šta je izvor gasova?

Postoji dva izvora intestinalnih gasova:

  • ingestirani gasovi  (uglavnom progutan vazduh ) i
  • gasovi koje proizvode bakterije u kolonu. 

 

Kako se izboriti sa ovim problemom?

Treba isključiti prženu hranu, grickalice i hranu iz pekare.  U pekarskim proizvodima uživamo, ali neprijatan osećaj koji se javlja nakon unetog doručka, užine ili večere je u tolikoj meri neprijatan da brzo zaboraviimo  prednost i funkcionalnost takve hrane.

Često zaboravljamo koliko ovsene pahuljice imaju zdravstvenih prednosti i koliko su korisne za naš organizam. Sadrže dosta biljnih vlakana, a jedan od njih je i beta glukan. Pozitivno deluju na imunitet, pomažu u borbi protiv infekcija i, što je u ovom kontekstu važno, pomažu u regulaciji gasova i nadugosti!

Ovas je žitarica koja ima veću rastvorljivost biljnih vlakana u odnosu na druge žitarice. Vlakna ovsenih pahuljica imaju sposobnost da se rastvaraju u vodi i formiraju gel u kontaktu sa tečnošću. Gel ne samo da ima sposobnost da za sebe veže toksine koje unosimo putem hrane, već veže i višak masnoće, koje zahvaljujući njima izbacujemo iz organizma. 

 

Zaboravimo neprijatnost i krenimo u borbu protiv nadutosti i gasova sa zdravim obrokom.

Super Kaša je obrok na bazi hidrotermičkih ovsenih pahuljica, kreiran sa posebnom pažnjom i sa ciljem da organizam okrepi energijom, doprinese regulaciji nadutosti, holesterola i stabilizaciji šećera u krvi.

Sadrži magnezijum koji je važan u ovom procesu i koji utiče na iskorišćenje insulina i glukoze. Prebiotik inulin dobijen iz korena cikorije su biljna prehrambena vlakna koje neke biljke sintetišu radi skladištenja energije. Rastvara se u vodi gde gradi koloidni rastvor.

Tako utiče i na nivo holesterola u krvi kada se nađe u debelom crevu pod uticajom enzima koji stvaraju bakterije u toj sredini. Inulin stimuliše rast bakterije mlečno kiselinskog vrenja (probiotika) i stoga se klasifikuje kao prebiotik.

Pomaže razvoj crevne flore, deluje kao biljno vlakno i reguliše probavu. Sirovine koje smo odabrali za naš proizvod su više nego zdrave i korisne za organizam. Prirodan sastav koji je upotpunjen sa biljnim vlaknima, prebiotikom, omega 3 i 6 masnim kiselinama, antioksidansima, može dovesti naše telo u stanje ravnoteže. 

 

Savet stručnog tima Vitalon Biopharma je da već danas započnete svoj dan uz Super proizvod – Super Kašu

 

Osećajte se prijatnije bez gasova i nadimanja, budite opušteni u društvu, na radnom mestu, u teretani ili na večeri. Zaboravite na izgladnjivanje pre krštenja, svadbi i drugih važnih događaja. Bez nadutosti svaha haljina će Vam savršeno pristajati, a veselje učiniti lepšim i opuštenijim.

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: