Kapsaicin – ljut, a zdrav čudotvorac – 100% prirodno mršavljenje

Kapsaicin - ljut, a zdrav čudotvorac - 100% prirodno mršavljenje

Papričice svoj ljuti ukus duguju kapsaicinu. Ljutina papričice se meri Scovillovim jedinicama.

 

Kapsaicin papričicama ne daje samo ljutinu, nego i posebna lekovita svojstva zbog kojih ih možemo svrstati među najzdravije namirnice sveta.

Kapsaicin:

1. Deluje antiupalno

Kapsaicin ima antiupalna svojstva. Kapsaicin snažno blokira supstancu P, koja je povezana s upalnim procesima u organizmu. Redovan unos kapsaicina, odlična je prevencija artritisa.

2. Sprečava bol

Najnovija istraživanja potvrđuju da kapsaicin smanjuje bol izazvan artritisom, psorijazom i dijabetičkom neuropatijom.

3. Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema

Pokazalo se da kapsaicin smanjuje nivo holesterola i triglicerida, te sprečava stvaranje krvnih ugrušaka. Kulture koje široko primenjuju ljute papričice sa visokim sadržajem kapsaicina imaju mnogo manji postotak srčanih bolesti, moždanog udara i tromboze.

4. Poboljšava probavu

Prema ajurvedi, ljuti ukus stimuliše apetit i poboljšava probavu. Hrana koja se dobro vari daje telu neophodne nutrijente i energiju, dok hrana koja se teško vari, stvara toksine. Zbog toga, prema ajurvedi, dobro varenje je ključno za naše zdravlje.

5. “Hrani” naš imunitet

Žarkocrvena boja kod paprika svedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili provitamina A. Redovan dnevni unos kapsaicina daje telu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija.

6. Sprečava rak prostate

Istraživanja raka prostate su pokazala da kapsaicin deluje kao pravi “ubica” ćelija raka. Nakon četiri nedelje terapije kapsaicinom, kod većine životinja zaustavljen je rast ćelija raka prostate, a veličina tumora je značajno smanjena. Za prevenciju raka prostate, preporučuje se 400 mg kapsaicina tri puta nedeljno.

7. Podstiče mršavljenje

Kapsaicin povećava termogenezu – stvaranje topline u organizmu. Proces termogeneze zahteva potrošnju dodatnih kalorija, što rezultira gubitkom masnih naslaga.

8. Sprečava čir na želucu

Dugo se pogrešno smatralo da unos ljute hrane uzrokuje čir na želucu. Danas je potvrđeno da ljute papričice ne samo da ne uzrokuju čireve, nego ih sprečavaju zato što ubijaju štetne bakterije i stimulišu stvaranje zaštitnih želučanih sokova.

9. Pomaže u slučaju dijabetesa tipa 2

Redovan unos kapsaicina može sprečiti dijabetes tipa 2. Studija objavljena u Americi, govori o tome da redovan unos kapsaicina smanjuje potrebu organizma za lučenjem insulina kojim se smanjuje nivo šećera u krvi nakon obroka.

Iako je ljuta paprika veoma lekovita, nemojte preterati. Kao i u svemu, u konzumiranju ljutog ukusa potrebna je zlatna sredina. Ajurveda govori o tome da prekomerni unos ljutog može imati negativne posledice na zdravlje.

Ukoliko niste ljubitelj ljute ishrane, VITALON ima rešenje za Vas!

CAPSIL sadrži kapsaicin koji će redovnom upotrebom delovati blagotvorno na vaš organizam!

Možete ga poručiti preko našeg sajta ili pozivom na brojeve telefona 021/63 23 262 ili 063/60 40 90.

Cena: 560,00 DIN

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: