NOVO! AKTIV + – za očuvanje zdravlja i bolje funkcionisanje koštano-zglobnog sistema.

Bolovi u zglobovima nastaju kao posledica mnogobrojnih bolesti i stanja. Najčešći uzroci su artritis, osteoporoza, degenerativne bolesti zglobova, sportske povrede, nepravilno držanje tela i drugo.

Zavisno od uzroka i simptomi su manje ili više izraženi, a to su obično ukočenost, bolovi , slaba pokretljivost…

Reumatske bolesti po uzroku nastajanja i simpoma koje ih prate delimo na:
– Degenerativne bolesti (artroze) – najčešće bolesti zglobova,
– Bolesti prouzrokovanje zapaljenjem  – artritisi,
– Osteoporoza.

 Reumatske bolesti su veoma česte i najčešće su hroničnog toka. Sveprisutnost ovih tegoba kod ljudi (kao i simptoma koji ih prate) nepovoljno utiče  na normalan život i radnu sposobnost pa imaju veliki zdravstveni i socijalni uticaj.

Postoje razne vrste artritisa. Osim infekcijskog za koji se zna uzročnik, ostalima je etiologija uglavnom nepoznata i mahom nejasna. Najučestaili oblik artritisa  je reumatoidni artritis.

Osteporoza predstavlja smanjenje mase normalno mineralizovane kosti. U razvoju osteoporoze značajnu ulogu ima nedostatak vitamina D i kalcijuma, genetski činioci ,poremećaj funkcije endokrinih žlezda i drugo. Kod žena posle menopauze gubitak koštane mase se povećava i do jednog procenta godišnje.

Pored ovih, najčešćih bolesti zglobova, do problema sa zglobovima još može doći  i usled sportskih i drugih povreda, nepravilnog državanja tela, prekomerne telesne težine…

Imajući u vidu najčešće tegobe vezane za zglobove, VITALON je, u saradnji sa prirodom i svojim stručnim timom proizveo dijeteski suplement kompleksnog sastava za očuvanje zdravlja koštano-zglobnog sistema – AKTIV +

ŠTA JE „ZGLOB DIREKT“?

Prirodni preparat (prah) koji sadrži aktivne sastojke:

– Glukozamin sulfat (500mg u jednoj dozi) – zaustavlja propadanje hrskavice i pomaže kod njenog obnavljanja,

Ekstrakt bele vrbe – smanjuje bol,

Ekstrakt rastavića -smanjuje gubitak kalcijuma,

Ulje origana – smanjuje upalu.

 

KOME JE NAMENJEN „ZGLOB DIREKT“?

Proizvod je namenjen ljudima koji imaju učestale probleme sa  zglobnim sistemom. Posebno ga preporučujemo ženama u klimaksu, jer u ovom periodu života kod žene dolazi do naglog pada estrogena, što može uzrokovati smanjenu gustinu kostiju i nastanak osteoporoze.

 

 

DA LI IMA KONTRAINDIKACIJA?

Oprez preporučujemo dijabeticarima i ljudima koji koriste antikoagulantnu terapiju.

DA LI SE MOŽE KORISTITI UZ VEĆ PREPISANU TERAPIJU?

Da, kao pomoćno sredstvo može se koristiti uz već postojeću terapiju (obično su to antiimflamatorni lekovi i analgetici).

Obnovom hrskavice deluje ne samo na bol nego i na uzrok bola.

Pomoć za Vaše zglobove, direktno iz prirode – AKTIV +

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: