Politika kolačića

Ova veb stranica koristi sopstvene kolačiće i kolačiće trećih lica za personalizaciju vašeg sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analizu prometa na vašoj veb stranici. Naši partneri za društvene mreže, oglašavanje i statističku analizu mogu takođe imati informacije o vašoj upotrebi stranice, koje mogu kombinovati sa ostalim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupljene od vas prilikom korišćenja usluga koje oni nude. Ove informacije imaju za cilј da vam pokažu kako kolačići rade na ovoj veb stranici i kako možete da ih podesite. Dok koristi ovu stranicu, korisnik može prihvatiti upotrebu kolačića koji nisu strogo neophodni za njeno funkcionisanje. Korisnik u bilo kom trenutku ima mogućnost da spreči postavlјanje kolačića prilikom pristupa stranicama, odabirom želјenih opcija u okviru rešenja datog uz saglasnost, kao i da ih onemogući odabirom odgovarajuće opcije u pregledaču. Imajte u vidu da ako je pregledač blokirao upotrebu kolačića, neke usluge i funkcije veb lokacije možda više neće biti dostupne.

Šta je kolačić?

Kolačić je tekstualni fajl koji veb stranice postavlјaju na vaš uređaj i koji se čuva na vašem uređaju, kao što su lični računar, mobilni telefon, tablet, itd. Ti fajlovi se koriste za čuvanje informacija o posetama korisnika, kao što su jezičke postavke, kolačići koji se koriste za otkrivanje neuspelih pokušaja povezivanja sa veb stranicom i druge opcije, istovremeno vam pomažući da podesite parametre za naredne posete i da učinite stranicu korisnijom tako što ćete prilagoditi njen sadržaj. Kolačići igraju veoma važnu ulogu u pobolјšanju korisničkog iskustva ove stranice.

Druge tehnologije praćenja

Pikseli za praćenje koriste se za prikuplјanje informacija o korišćenju veb stranica i praćenje stope konverzije, u smislu vaših marketinških kampanja. Da bismo bolјe razumeli ovu vrstu tehnologije, obavestili smo vas da su pikseli odlomci koda koji se ubacuju u izvorni kod stranice i omogućavaju nam da merimo, optimizujemo i stvaramo publiku za naše reklamne kampanje. U tom smislu, korišćenjem rešenja Google Pixel Tracker, imamo pristup statističkim informacijama o pristupanju veb stranici. Ovo rešenje takođe omogućava obradu koja uklјučuje pružanje sadržaja relevantnog za vas. Vezano za obradu sprovedenu kroz ovo rešenje, s obzirom na kvalitet pridruženih operatora, vaša saglasnost daje se i jednom i drugom operateru. Što se nas tiče, vi nam dajete svoj pristanak tako što ćete obeležiti obradu podataka u svrhe statističke analize (tako ćemo na našoj stranici Google Analytics imati pristup zbirnim i statističkim informacijama o izvoru pristupa). Prikazivanje relevantnog sadržaja biće obrada koju oni izvrše u svoje ime, čemu se možete suprotstaviti odbijanjem da i dalje primate reklame (Sakrij ovaj oglas).Google Pixel Tracker treba da analizira marketinške kampanje koje je sprovela ova kompanija kroz oglase koji se promovišu na Google-u. Vrste podataka kojima Google pristupa putem Pixel-a: IP adrese, informacije o veb pregledaču, lokacija stranice, dokument, izvor i osoba koja koristi veb stranicu, dugmad koja su posetioci veb stranice pritisnuli, oznake tih dugmadi i sve stranice posećene kao rezultat pritiska dugmeta, datum, vreme i minut pristupa oglasu.

Kako koristimo kolačiće?

Saglasnost izražena proverom dugmeta Dozvoli, omogućava instaliranje svih vrsta kolačića na vaš uređaj. Saglasnost izražena proverom dugmeta Potvrdi moje izbore omogućava da se one vrste kolačića koje ste izabrali instaliraju na vaš uređaj. U zavisnosti od toga kako odaberete pristanak, VITALON može dobiti sledeće informacije:
 • Pristup veb stranici i pregled njenog sadržaja
 • Statistički podaci o korišćenju veb stranice.
 • Željeni veb format za pristup mobilnim uređajima.
 • Najnovija pretraživanja izvršena putem usluga na internetu, kao i personalizovani detalјi ovih usluga.
 • Pružanje personalizovanog sadržaja s obzirom na aktivnosti na veb stranici.
 • Potencijalni interes za proizvode.
 • Navigaciono ponašanje.

Vrste korišćenih kolačića

Ova veb stranica koristi kolačiće sesije i trajne kolačiće. Kolačići sesije čuvaju podatke samo dok je korisniku otvoren pregledač, dok se trajni kolačići čuvaju na korisnikovom uređaju tako da im se može pristupiti i koristiti u više sesija. U zavisnosti od svrhe i podataka dobijenih putem kolačića, možemo koristiti: Strogo potrebni kolačići Ovi kolačići su neophodni za rad naše veb stranice. Oni vam omogućavaju da koristite glavne karakteristike naše veb stranice (npr. pregled sadržaja stranice, registrovanje preferenci za prikaz rezultata) i obično se javlјaju kao rezultat izričitog zahteva korisnika (npr. popunjavanje obrasca, izbor jezika upotrebe, pristup korisničkom računu ili prepoznavanje čestih neuspelih pokušaja potvrde identiteta). Bez ovih kolačića nećete moći normalno da koristite našu veb stranicu. To su kolačići koje je postavio VITALON, ili treće lice za naš račun, i odnose se samo na rad naše stranice. Marketinški kolačići Ove kolačiće mogu na našoj veb stranici postaviti naši partneri za oglašavanje. Te kompanije ih mogu koristiti za izradu profila na osnovu interesa korisnika i prikazivanje relevantnih oglasa za njih na drugim veb stranicama. Oni ne čuvaju direktno podatke o ličnosti, već se zasnivaju na jedinstvenoj identifikaciji pregledača i uređaja koji se koriste za pristup veb stranici. Ako ne dozvolite postavlјanje ovih kolačića, to ne znači da više nećete primati reklame, već znači da će oglasi koji će vam biti pruženi biti manje personalizovani. Morate imati na umu da će pristup stranicama naših partnera dovesti do toga da oni obrađuju vaše podatke u svoje ime i da se obaveze u pogledu informacija odnose na njih. Da biste uklonili svaku sumnju, prihvatanje marketinških kolačića ne znači da nudite VITALON-u pristup podacima koji identifikuju osobu koja, na primer, ima Facebook nalog i koja je pristupila stranici kao rezultat Facebook oglasa. Vezano za upotrebu objedinjenih podataka koje pruža Facebook, s obzirom na nemogućnost smanjenja vremena njihovog skladištenja na uređajima korisnika, VITALON će uzeti u obzir nedavne objedinjene podatke, koji se smatraju potrebnim i dovolјnim za pravilno vođenje marketinških kampanja. Kolačići za statističku analizu / performanse Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore prometa, tako da možemo meriti i pobolјšati performanse naše veb stranice. Pomaže nam da znamo koje su stranice najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću na veb stranici. Informacije koje ovi kolačići prikuplјaju su objedinjene i stoga anonimne. Ako ne dozvolite postavlјanje ovih kolačića, nećemo znati kada ste posetili našu veb stranicu. U nastavku ćete pronaći primere takvih kolačića.   Funkcionalni kolačići Uz pomoć ovih vrsta kolačića možemo uzeti u obzir vaše stvarne ili pretpostavlјene preference kako bismo vam pružili ugodnu navigaciju na našoj veb stranici.

Kako se kolačićima upravlјa u pregledaču

Korisnik ima mogućnost da dozvoli, blokira ili izbriše kolačiće instalirane na njegovom sistemu promenom podešavanja opcija pregledača instaliranog na njegovom uređaju: Da biste promenili podešavanja kolačića u Google Chrome-u :
 1. Kliknite na meni na traci sa alatkama.
 2. Izaberite Podešavanja.
 3. Kliknite na Prikaži napredna podešavanja.
 4. U odelјku privatnosti kliknite na podešavanja sadržaja.
 5. Pod „Kolačići“ postoji veći broj opcija za podešavanja.
 6. Saznajte više o Google Chrome-u https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sr
  Da biste promenili podešavanja kolačića u Mozilla Firefox :
 1. U vrhu prozora kliknite na dugme Firefox.
 2. Izaberite opcije.
 3. Izaberite panel za privatnost.
 4. U Firefox opciji odaberite koristi prilagođena podešavanja za istoriju i moći ćete da birate između različitih opcija.
 5. Više informacija o Mozilla Firefox-u možete pronaći na: https://support.mozilla.org/sr/kb/kolacici-informacije-koje-veb-sajtovi-cuvaju-na-vasem-racunaru
Potpune informacije o tome kako organizacije koriste kolačiće dostupne su na: https://www.allaboutcookies.org/   Ako imate bilo kakve sumnje ili pitanja u vezi sa politikom kolačića, molimo vas da pišete na vitalon@vitalon-group.com .