Prirodno rešenje za gubitak težine

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ekstrakt zelene kafe sadrži supstancu koja se zove hlorogenična kiselina, a za koju se veruje da je odgovorna za efekte gubitka težine.

Ekstrakt zelene kafe promovisao je dr Oz, američki TV lekar i verovatno najpoznatiji zdravstveni „guru“ na svetu, 2012. godine.

O čemu se tačno radi, kako funkcioniše i šta nauka ima da kaže na ovu temu, pišemo u nastavku.

ŠTA JE ZAPRAVO ZELENA KAFA?

Zelenu kafu čine u suštini samo neprerađena zrna kafe.

Kafa je prirodno zelena, ali se obično prži pre nego što se plasira potrošaču. Ovo je proces koji zrnca kafe pretvara iz zelene u braon.

Kao što znamo, zrna kafe su opterećena antioksidansima i farmakološki aktivnim jedinjenjima. Dva najvažnija su kofein i hlorogenična kiselina.

Veruje se da je hlorogenična kiselina glavni aktivni sastojak u zrnu zelene kafe. To jest, supstance koje proizvode efekte gubitka težine. Većina hlorogenske kiseline se uklanja kada se kafa peče. Iz tog razloga, regularna zrna kafe neće imati isti efekat (iako postoji puno drugih dobrih razloga za piti kafu ako uživate u njoj).

Zelena zrna kafe su ista kao i regularna zrna kafe, osim što još nisu pržena.

KAKO ZELENA KAFA DELUJE

Ekstrakt zelene kafe sadrži i jednu količinu kofeina. Nekoliko studija pokazalo je da kofein može povećati metabolizam do 3-11%.

Međutim, smatra se da je glavni aktivni sastojak hlorogenična kiselina.

Rezultati studija na ljudima sugerišu da može smanjiti apsorpciju ugljenih hidrata iz digestivnog trakta, što smanjuje šećer u krvi i inzulinske „šiljke“.

Druge studije (kod miševa i pacova, na primer) pokazale su da hlorogenična kiselina može smanjiti telesnu težinu, smanjiti masti apsorbovane od ishrane, smanjiti količinu masti koja se skladišti u jetri i poboljšava funkciju adiponektina – hormona sagorevanja masti.

Takođe se pokazalo da hlorogenična kiselina drastično poboljšava nivo holesterola i triglicerida kod pacova. Ovo su važni faktori rizika za bolesti srca.

Dokazano je da zelena kafa inhibira povećanje telesne mase u studijama na životinjama.

DA LI ZELENA KAFA IMA JOŠ NEKO DEJSTVO?

Kao što je pretpostavljeno u studijama na životinjama, hlorogenična kiselina doprinosi smanjenju apsorpcije glukoze.

Ovaj efekat na metabolizam glukoze može igrati zaštitnu ulogu u upravljanju dijabetesom, a može takođe objasniti efekte na telesnu težinu.

Ekstrakt kafe takođe može pozitivno uticati na krvne sudove, koji imaju značajan uticaj na zdravlje srca. Doza od 140-720 mg dnevno pokazuje smanjenje krvnog pritiska i kod pacova i kod ljudi sa visokim krvnim pritiskom. Hlorogenična kiselina takođe funkcioniše kao antioksidant.

Ekstrakt zelene kafe može poboljšati metabolizam glukoze i smanjiti krvni pritisak. Ovo može imati koristi za ljude koji su pod velikim rizikom od dijabetesa i bolesti srca.

Iz tog razloga, VITALON je na tržište izbacio dobitnu kombinaciju ZELENA KAFA+ZELENI ČAJ, preparat koji sadrži komponente čiji se fiziološki aktivni principi tradicionalno koriste kao dijetetski suplementi.

ZELENA KAFA+ZELENI ČAJ možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, a možete ga poručiti putem našeg sajta i telefona 063/60-40-90!

Cena: 530,00 DIN

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: