Rešenje za bezbedno mršavljenje

Rešenje za bezbedno mršavljenje

Kako nam stižu topliji dani, sve više obraćamo pažnju na naše nedostatke i neretko nismo zadovoljni.

 

Ono što možda i znate jeste da doručak nikako ne treba preskakati. Svesni smo da je današnji način življenja brz, stresan, pun obaveza, ali jednostavno morate naći vremena da doručkujete, i to naravno, ne pecivo iz pekare, već nešto zdravo. Na internetu možete pronaći mnoštvo ideja i recepata za obroke koji su zahvalni jer se brzo pripreme, ali su izuzetno dobri za vas.

Inače, doručak bi trebalo jesti najkasnije dva sata nakon ustajanja.

Pijte što više vode. Poznato je da ljudi bez vode ne mogu, ali da li je zaista unosite u preporučenoj dnevnoj meri ili su to čaša, dve na dan? Voda nam donosi toliko benefita. Između ostalog, pomaže nam da se rešimo dosadnih masnih naslaga i zato, pijte što više ove dragocene tečnosti!

 

Koliko treba vežbati

Često mislimo da najbolja strategija za smanjenje telesne težine počinje sa super delotvornim programom vežbanja. Ali realnost je da je vežbanje samo jedan deo slike, a postoji i preporuka koliko vežbanja treba redovno upražnjavati. Na primer, istraživanja preporučuju da odrasle osobe vežbaju 150 minuta nedeljno umerenim intenzitetom ili da treniraju 75 minuta nedeljno intenzivne aerobne aktivnosti. U međuvremenu, studija objavljena 2017. godine otkrila je da vežbanje ima direktnu vezu sa zdravljem srca – što više vežbate, zdravije će biti vaše srce.

Ali istina je da smo svi različiti i da smernice nisu iste za svakoga. Zato imajte na umu da je NEŠTO UVEK BOLJE NEGO NIŠTA.

Da li bi trebalo držati dijetu?

Oko ove teme se često diskutuje, jedni podržavaju, drugi apeluju da je to štetno za organizam. Mi vam svakako ne predlažemo da gladujete, ali nekada, kada se kilogrami malo više natalože, uz regulisanje obroka i vežbe, dijeta je takođe neophodna.

Kako bi telo bilo zdravije, morate popraviti kvalitet ishrane, a to znači da ubrzate metabolizam.

Probajte sa malim eksperimentom:
– izbacite grickalice bar 3 nedelje
– uvedite pravilo da između večere i doručka prođe 12-18h
– pojedite 450g povrća na dan
– slatkiše zamenite voćem

Takođe, trebalo bi isključiti i konzumiranje alkohola, eventualno možete popiti čašu vina uz ručak, što čak i doktori preporučuju.

Budite otvoreni za prirodne sastojke za mršavljenje

Navešćemo vam 3 namirnice koje će vam pomoći da se izborite sa viškom kilograma i eliminišete najčešće greške tokom mršavljenja.

Đumbir – poboljšava varenje i podiže telesnu temperaturu sagorevajući time kalorije.

Zeleni čaj – sadrži polifenole koji ubrzavaju metabolizam i podstiču brzo sagorevanje kalorija.

Ovsena kaša – obezbeđuje dovoljno energije i pomaže da ne budete malaksali tokom dijete.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: