Šta je holesterol i kako ga držati pod kontrolom?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Holesterol je masni alkohol steroidne strukture.

Šta je holesterol i kako ga držati pod kontrolom?Prema mestu stvaranja delimo ga na endogeni holesterol (stvara se u jetri) i egzogeni holesterol (unosi se hranom).

Povišene vrednosti holesterola ne daju simptome ali su faktor rizika za nastanak mnogih bolesti (arteroskleroza, srčana oboljenja, moždani udar…)

Zato budite odgovorni prema svom zdravlju i dva puta godišnje proverite vrednost holesterola.

Analizom ćemo dobiti vrednost ukupnog holesterola, vrednost lošeg LDL holesterola i vrednost HDL, takozvanog dobrog holesterola.

Posebno se obraća pažnja na vrednost LDL (lošeg holesterola) čije vrednosti ne bi trebalo da prelaze 4,10 mmol/l.

Terapija hiperholesterolemije

Većina lekara na početku preporučuje promenjen način ishrane i dijetetske suplemente.

Suština je unos što više voća i povrća, izbegavanje masnog mesa (svinjetina, junetina, govedina). U jelovnik ubaciti ribu (morska) bar dva puta nedeljno a izbaciti sir, kajmak, margarin, mesne prerađevine. Izbegavajte morske plodove jer su bogati holesterolom.

Uz zdrav način ishrane, dobra pomoć stize i u vidu dijeteskih suplemenata.

Preporučuje se unos Omega 3 masnih kiselina i hroma.

Od velike pomoći vam može biti i suplement CIMET+JABUKOVO SIRĆE.

To nam potvrđuju iskustva mnogobrojnih korisnika. Dužina korišćenja zavisi od opšteg zdravstvenog stanja i životnih navika, ali preporučujemo korišćenje minimum 4 kutije u kontinuitetu.

Sem za ovu namenu CIMET+JABUKOVO SIRĆE se više od 10 godina koristi i kao preventiva dijabetesa 2 jer potpomaže regulaciju šećera u krvi.

Preparat je u formi tablete i jako komforan za upotrebu.

U svim apotekama je akcija 3+1 gratis (za kupljene 3 kutije u roku od 3 meseca na poklon dobijate još jednu kutiju).

Vaš dobar izbor protiv lošeg holesterola – CIMET +JABUKOVO SIRĆE.[/vc_column_text][vc_separator css=“.vc_custom_1552118356975{padding-top: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;}“][dt_products_carousel dis_posts_total=“5″ layout=“btn_on_img“ product_rating=“n“ arrow_bg_width=“36x“ arrow_border_width=“0px“ r_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ r_arrow_v_offset=“0px“ l_arrow_icon_paddings=“0px 0px 0px 0px“ l_arrow_v_offset=“0px“ ids=“565, 770, 583, 588, 589, 590″][/vc_column][/vc_row]

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: