Upoznajte sve opasnosti osteoartritisa

Upoznajte sve opasnosti osteoartritisa

Artritis vas može ometati u svakodnevnom životu. Može biti veoma uznemirujuć, čak i razočaravajuć.

Može da vas dovede do oklevanja na svim poljima. Može biti frustrirajući i sprečiti vas da radite stvari koje volite. Postoji više od 100 različitih vrsta artritisa. Najčešći su osteoartritis i reumatoidni artritis.

Dobra vest je da možete živeti, i to živeti dobro, sa artritisom. Možete olakšati njegov bol i njegove posledice. Jedan od najboljih i efikasnih načina za borbu protiv artritisnog bola je jednostavan: vežbanje i suplementacija. Redovna vežba ne samo što pomaže u održavanju funkcije zglobova, već i smanjuje krutost, bol, umor i pojačava cirkulaciju. Kvalitetni suplementi usporavaju proces napredovanja artritisa i pomažu kod umanjenja bola bez neželjenih efekata.
Drugi načini ublažavanja bola od artritisa uključuje lekove, fizikalnu terapiju, hirurgiju zamene zgloba i neke alternativne procedure.

Osteoartritis je najčešća vrsta artritisa. Počinje sa degeneracijom hrskavice, a prostor između kostiju se postepeno sužava, površine kostiju menjaju oblik. Vremenom to dovodi do oštećenja i bolova zgloba. Simptomi osteoartritisa obično se razvijaju tokom mnogo godina. Prvi znak je često bol u zglobu nakon naporne aktivnosti ili previše upotrebe zglobova. Zglobovi mogu biti kruti ujutru, ali opušteni posle nekoliko minuta kretanja. Ili zglob može biti blago otečen, a kretanje može prouzrokovati senzaciju pukotina ili grebena.

Osteoartritis se dugo smatrao prirodnom posledicom starenja, što je rezultat postepenog habanja hrskavice. Uzrok osteoartritisa je mnogo složeniji od jednostavnog habanja. Eksterni faktori, kao što su povrede, mogu pokrenuti hroničnu bolest hrskavice. Neaktivnost i višak težine takođe mogu izazvati problem ili ga pogoršati.

Trenutno nema leka za osteoartritis. Ali postoje efikasni tretmani koji mogu u velikoj meri poboljšati kvalitet života osobe, osloboditi je od bola, zaštititi zglobove i povećati opseg kretanja u pogođenom zglobu.

Pored vežbanja i fizikalne terapije, najbezbednija je upotreba suplemenata kao što je AKTIV +. Oni sadrže u sebi potpuno prirodne sastojke kontrolisanog porekla i potpuno su bezbedni za upotrebu.

AKTIV + sadrži glukozamin, ulje origana, rastavić i koru vrbe. Ova kombinacija je namenjena smanjenju upale zgloba, smanjenju bolova, kao i za bolju regeneraciju vezinih tkiva i hrskavice.

Za sve potrebne konsultacije budite slobodni da kontaktirate naš medicinski tim. Stojimo Vam na raspolaganju da zajedno poboljšamo Vaš kvalitet života.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: