Vraćanje hormonske ravnoteže za poboljšanu plodnost

Vraćanje hormonske ravnoteže za poboljšanu plodnost

Hormonska neravnoteža se ne dešava preko noći. To se dešava polako tokom vremena.

 

Živimo u brzom svetu, punom visokih zahteva i potraživanja. To potraživanje stavlja puno stresa u naš život. Životni zahtevi stavljaju naše prehrambene navike na listu prioriteta. Povrh toga, izloženi smo ljudskim hemijskim toksinima, više nego u bilo kom drugom trenutku u istoriji ljudske vrste. Većina hormonskih disbalansa predstavlja odraz izbora načina života u dužem vremenskom periodu, možda mesecima, godinama i decenijama.

Problemi sa plodnošću često su direktno povezani sa hormonskom disbalansom. Da bismo naše telo vratili u plodno stanje, moramo promeniti poglede na naš život i rešiti se ružnih navika. Moramo naći vremena da se negujemo i pomognemo sebi.

Da li je hormonska ravnoteža zaista važna?

Apsolutno! Ako nivo hormona nije uravnotežen, naše zdravlje će patiti. Ne možemo živeti bez hormona. Hormoni isporučuju poruke koje naše ćelije treba da izvrše. Naše ćelije su genetski programirane da primaju i odgovaraju na poruke iz određenih hormona. Svaka ćelija u organizmu sadrži citače hormonskih receptora. Jednom kada se hormon uklopi u receptor ćelije, on daje ćeliji instrukcije. Ovo je slično sistemu ključ u bravi. Hormoni kontrolišu naše telesne procese. Bez odgovarajuće funkcije žlezda, naša tela ne mogu održavati pravilnu hormonsku ravnotežu.

Šta sve može rezultirati hormonskim disbalansom?

Najčešće problemi sa tiroidnom, hipofiznom i hipotalamusnom žlezdom rezultiraju sa sterilitetom i izazivaju dizbalans svih hormona. Ove žlezde su primarne žlezde koje su odgovorne za stvaranje i proizvodnju reproduktivnih hormona. Kada se na bilo kojoj od ovih žlezda pojavljuju problemi, neuravnoteženost će sprečiti potpuni proces ovulacije, a time i poteškoće u koncepciji.

Postoje razne hormonalne abnormalnosti koje mogu dovesti do neplodnosti. Primeri su hipotiroidizam (niska funkcija tiroidne žlezde), hiperprolaktinemija (visok nivo muških hormona) i defekt lutealne faze (nizak nivo progesterona).

Hormonska neravnoteža je jedan od vodećih uzroka ženskog neplodnosti. Ženska nesposobnost ovulacije i regulisanja nivoa hormona dovodi do proizvodnje previše ili premalo jednog određenog hormona. Ovaj hormonski disbalans se manifestuje simptomima koji uključuju neregularne menstrualne cikluse, prekomerno krvarenje ili vrlo malo krvarenja, grčeve u predelu abdomena i karlice, odsustvo menstrualnog perioda i prekomerno povećanje ili smanjenje telesne težine…

Prirodna terapija za hormonski disbalans

Neophodno je da pomognete svom organizmu kako bi se hormoni vratili u ravnotežu.
Probajte sa sledećim promenama:

– Spavajte minimum 7 sati
– Jedite sveže voće i povrće
– Vežbajte ili šetajte
– Koristite HORMON BALANS
– Izbegavajte alkohol i cigarete

Spavanje je proces u kome se vaše telo i um oslobađaju od stresa i toksina. Olakšajte posao vašem telu tako što ćete obezbediti dovoljno sna.

Sveže voće i povrće je izvor vitamina, minerala i vlakana koji su neophodni u procesu detoksikacije organizma i čine osnovni materijal za izgradnju hormona.

Vežbanje će pokrenuti cirkulaciju i pomoći metabolizmu da se normalizuje. Takođe je jedan od načina da se dodatno oslobodite stresa.

Alkohol i cigarete direktno utiču na usporavanje metabolizma i oštećuju pravilno funkcionisanje organizma.

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: