7 razloga da vam doručak bude ovsena kaša

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ako ne jedete ovsenu kašu svaki dan, evo sedam razloga zašto bi trebalo da počnete.

1. Ovas može sniziti nivo holesterola, stabilizovati šećer u krvi i pomoći vam da se pokrenete

Ovas sadrži i topljiva i nerastvorljiva vlakna. Rastvorljiva vlakna formiraju viskozni gel koji pomaže da se snizi holesterol i stabilizuje nivo glukoze u krvi. Nerastvorljivo vlakno u ovasu pomaže kod zatvora i poboljšava zdravlje creva.

2. Ovas može zaštititi vaše srce i vaša creva

Različiti antioksidanti poznati kao avenantramidi nalaze se isključivo u ovasu. Pokazalo se da avenantramidi pokazuju antiinflamatornu i anti-svrab aktivnost, i mogu pružiti dodatnu zaštitu protiv koronarne bolesti srca, raka debelog creva i iritacije kože. Oni takođe mogu igrati ulogu u kontroli krvnog pritiska.

3. Ovas je jednostavan, uravnotežen doručak

Jedna šoljica kuvane ovsene kaše sadrži oko 150 kalorija, četiri grama vlakana (oko pola rastvorljivo i polu nerastvorljivo) i šest grama proteina. Ova moćna kombinacija će vas držati ujutro podalje od dobro poznate posete pekari ili nekom od lanaca brze hrane.

4. Ovas obezbeđuje važne vitamine i minerale

Ovsena kaša bogata hranljivim sastojcima sadrži tiamin, magnezijum, fosfor, cink, mangan, selen i gvožđe.

5. Ovas ne sadrži gluten

Ovas je bez glutena, ali proverite na ambalažama proizvođača da se njihovi proizvodi ne proizvode na istoj opremi kao i druga potencijalno zagađujuća zrna. (Uvek kupujte proizvode bez glutena od renomiranih kompanija i pažljivo pročitajte oznake na hrani.)

6. Ovas vam može pomoći da kontrolišete svoju težinu

Ovas vam može pomoći da se duže osećate siti, a time i da kontrolišete svoju težinu. Nažalost, ugljeni hidrati nisu poželjni u ishrani naročito kada želimo da izgubimo nekoliko kilograma, ali cela zrna mogu da neutrališu glad i istovremeno obezbede prijatan „ahhh“ osećaj za kojim ljubitelji ugljenih hidrata žude. Kao i kod bilo koje druge hrane, vodite računa o veličinama porcija.

7. Ovas može biti i ukusan

Iako se ovas obično spaja sa slatkim namirnicama kao što su braon šećer i cimet ili voće, ovas takođe čini savršen ukusni prilog. Ovas obezbeđuje teksturu sličnu heljdi, a njihov blag ukus je kao prazno platno za razne začine. Možete kombinovati ovsenu kašu sa svojim omiljenim povrćem ili ostacima večere.

Super Kaša se priprema za nekoliko minuta, a predstavlja ukusan i zdrav obrok. Unećete dovoljno vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina, vitamina i minerala, a sve to bez aditiva i veštačkih boja, veštačkih zaslađivača, ugušćivača, aroma.
Uz to, daje osećaj sitosti i više energije nego neka energetska pića, te ćete sigurno kiosk brze hrane zaobići.

Različiti ukusi Super Kaše vam ostavljaju mogućnost da zaista uživate u zdravom obroku. Pobrinuli smo se da pored slatkih ukusnih kaša imamo u ponudi i slanu. Naše Super kaše su zaslađene fruktozom, prirodnim šećerom iz voća, pa je upotreba Super kaše bezbedna i za dijabetičare.[/vc_column_text][vc_separator][vc_custom_heading text=“KUPITE ODMAH“ font_container=“tag:h2|text_align:center“ use_theme_fonts=“yes“][dt_products_carousel dis_posts_total=“4″ product_rating=“n“ arrows=“n“ ids=“583, 588, 589, 590″][/vc_column][/vc_row]

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: