Lagan i zdrav letnji obrok

Lagan i zdrav letnji obrok

U zdrav način života ne spada samo svakodnevno treniranje i držanje dijete. Ukoliko želite da budete zdravi i da se dobro osećate, potrebno je da u svoj život uvedete zdrave navike.

 

Jedna od njih je i unošenje namirnica na koje niste navikli, a koje blagotvorno deluju na ceo organizam. U te namirnice se ubraja i – ovas.

Proizvodi ove žitarice su veoma traženi zbog svoje nutritivne vrednosti koja nadmašuje sva ostale. Ovas sadrži visok nivo proteina, vitamina B, minerala i kalcijuma. Niske je kalorijske vrednosti i samim tim lak za varenje.

Ovas se uglavnom prerađuje u ovsede pahuljice i ovseno brašno, jedan od prerađenih oblika koristi se za brzu pripremu kaša.

Ovas je odličan za upalu probavnih organa, lečenje malokrvnosti, vraća koncentraciju i san, pomaže pri depresiji i anksioznosti, ali i za regeneraciju celokupnog organizma.

Ovsene pahuljice su idealne za osobe obolele od dijabetesa (zbog veoma niskog glikemijskog indeksa), preporučuju se osobama koje žele da smršaju i onima koji imaju problema sa probavom.

Na odmoru nas uvek muči pitanje šta doručkovati i šta se to može brzo pripremiti.

Uz  obrok možete vaše telo opskrbiti sa svim zdravim nutritijentima i vašu figuru učiniti još boljom.

Zaboravite na promenu klime i brojne laksative.

 

Podeli sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Popularni proizvodi

O nama

Jedan od vodećih proizvođača prirodnih suplemenata i dodataka ishrani u obliku tableta na biljnoj bazi na teritoriji Srbije. Sa vama već 30 godina!

Pratite nas

Pročitajte i: