Vitalon ALKON

5/5

990,00 rsd

ALKON sadrži kombinaciju biljnih sastojaka u tečnom obliku i preporučuje se kod problema sa alkoholizmom.

Besplatna dostava za iznos korpe preko 2000 rsd

Kategorija:

ALKON sadrži kombinaciju biljnih sastojaka u tečnom obliku i preporučuje se kod problema sa alkoholizmom.

• Izaziva odbojnost na alkohol i mučninu,
• Smanjuje agresivnost,
• Jača psihičku stabilnost,
• Otežava ponovno uzimanje alkohola.

Način upotrebe

3 x dnevno po 20 kapi sipati u sok, vodu, čaj….

Sastav

Herba timijana se tradicionalno koristi za očuvanje zdravlja respiratornog trakta. Sastojci ove biljke olakšavaju iskašljavanje i smiruju grčeve glatke muskulature bronhija, a deluju i antimikrobno.

Majčina dušica je višegodišnja zeljasta biljka. Biljke iz roda Thymus, T. vulgaris i T. serpyllum su poznate kako u narodnoj tako i u zvaničnoj medicini, kao lekovite biljne vrste koje se koriste za olakšavanje tegoba kod kašlja i prehlada. Njihovi tečni ekstrakti su sastavni delovi galenskih preparate sa antitusičnim efektima. Etarsko ulje majčine dušice sadrži važne komponente, koji su moćni i dokazani antibiotici i dezinficijensi, koji podstiču imunski odgovor i borbu protiv infekcija. Biljka je dokazano efikasna kod bolesti respiratornog, digestivnog i urogenitalnog trakta. Ekstrakti majčine dušice pokazuju antioksidativnu, antimikrobnu, antiseptičnu, antibakterijsku i antifungalnu aktivnost. Majčina dušica ima raznovrsnu primenu u medicini, farmaciji, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića, boja i lakova.

Herba origana se pre svega koristi kao začin u svakodnevnoj ishrani, ali  takođe i kao deo tradicionalne medicine u tretmanu prehlada, bronhitisa, ali i kao ekspertorans i dijaforetik. Koristi se i kod nadimanja, stimulisanje ekskrecije žuči, kao sedativ i antipazmolitik. Značajna je primena ove biljke kao diuretika i za tretman urinarnih infekcija.

Upozorenje

ALKON ne smeju da koriste trudnice, dojilje i osobe mlađe od 14 godina.

Preporučujemo i: