Prostatin +

5/5

660,00 rsd

PROSTATIN + je potpuno prirodni preparat sa ekstraktima testeraste palme, semena bundeve, koprive i vrbovice.

Smanjuje tegobe koje izaziva uvećana prostata, pomaže kod otežanog i učestalog mokrenja.

Doprinosi normalnoj spermatogenezi i poboljšava potenciju.

Besplatna dostava za iznos korpe preko 2000 rsd

Kategorija:

Oboljenja prostate su veoma česta u srednjim i poznim godinama muškaraca.

Najčešće među njima  je benigna hiperplazija prostate (dobroćudno uvećanje prostate).

Tegobe koje prate uvećanje prostate su tzv „opstruktivni simptomi“ kao što su otežano mokrenje, slabiji mlaz mokraće, osećaj nepotpunog pražnjenja bešike.

Uz ove, mogu da se jave i drugi simptomi kao što su: učestalo mokrenje noću, neizdrživi nagon za mokrenjem, bol pri mokrenju, problemi sa potencijom…

U terapiji se osim lekova veoma često koriste i dijeteski suplementi.

Namena i dejstvo

Prostatin+ je dijeteski suplement koji se preporučuje svim muškarcima starijim od 45 god kao preventiva ili kao pomoćno sredstvo u terapiji već nastale benigne hiperplazije prostate.

Zahvaljujući zajedničkom delovanju aktivnih komponenti iz sastava, Prostatin+ deluje brzo i efikasno.

Bez obzira što subjektivno poboljšanje nastaje veoma brzo, poželjno je koristiti  preparat 4 nedelje u kontinuitetu.

Sastav

Bundeva je jednogodišnja zeljasta biljka puzavica, poreklom iz Južne Amerike, a naturalizovana širom planete. U lekovitim pripravcima se najčešće koristi ulje od semena bundeve koje sadrži omega-6 i omega-9 nezasićene masne kiseline (60-80%), vitamine (A, B1, B2, B6, C, D, E, K) i minerale (cink, kalcijum, magnezijum, kalijum), zeaksantine,… Ovo ulje ima jako antibakterijsko dejstvo i sadrži biljna jedinjenja poznata pod imenom fitosteroli (delta-7 steroli), koji imaju inhibitorno svojstvo na razmnožavanje ćelija kancera, a uz to pozitivno deluje na kvalitet i kvantitet spermogeneze. Dodatna dejstva su pozitivan efekat na rad srca i bubrega, sniženje nivoa holesterola, kao i na kvalitet kose, pa se koristi za sprečavanje ćelavosti i za rast kose. Ovo ulje se tradicionalno koristi u prevenciji i lečenju bolesti prostate i mokraćnih puteva. Osim ulja se u terapijske svrhe koristi i seme bundeve. Seme se koristi za ublažavanje tegoba uvećane prostate (učestalo i oteženo mokrenje, noćno mokrenje i urinarne infekcije). Kod  većine muškaraca iznad 50 godina dolazi do benignog uvećanja prostate koje se manifestuje učestanim i otežanim mokrenjem, a ovo dovodi do povećane mogućnosti nastanka urinarnih infekcija. Osim navedenog, bundeva smanjuje rizik od raka pluća, usporava starenje, pomaže kod dijabetesa, a u narodnoj medicini preporučuje se za uklanjanje pega, kod ujeda zmije, reume, gihta, zapaljenja bubrega i za lečenje rana i opekotina. Fitosteroli – Ulje i seme bundeve imaju jako antibakterijsko dejstvo i sadrže biljna jedinjenja poznata pod imenom fitosteroli (β-sitosterol, delta-7 steroli), koji imaju inhibitorno svojstvo na razmnožavanje ćelija kancera, a uz to pozitivno deluje na kvalitet i kvantitet spermogeneze..

Sabal palma, testerasta palma je niža palma koja raste na tlu jugoistočne Amerike. Plod je bobica slična maslini, zelenkasto-crvene boje. Pretpostavlja se da sastojci ploda testeraste palme deluju na više načina: inhibiraju delovanje enzima 5-alfa-reduktaze, inhibiraju androgene receptore, imaju estrogenu i antiinflamatornu aktivnost. Proizvodi testeraste palme se preporučuju kod benigne hiperplazije prostate i problema sa mokrenjem, jer se smatra da ona pojačava pražnjenje bešike i smanjuje učestalost mokrenja. Široko se primenjuje u USA i u Evropi kao dijetetski suplement namenjen tretmanu benigne hiperplazije prostate.

Kopriva sadrži tanine, karotenoide, fitosterole, vitamine C i K, organske kiseline, sluzi i mineralne soli (Ca, K, Mg, Fe, Zn, Mn, Cu, Co, Si). Eksterno, koristi se u lečenju nekih kožnih oboljenja (protiv masne kose i peruti). U savremenoj medicini se koristi, kako interno, tako i eksterno, u adjuvantnoj terapiji reumatskih oboljenja i poremećaja u funkcionisanju urogenitalnog trakta, kao diuretik (terapija ispiranjem). Prema EMA, koristi se kao tradicionalni biljni lek za ublažavanje bola u zglobovima manjeg intenziteta, ili kao adjuvantno sredstvo za povećanje količine izlučenog urina, sa ciljem postizanja efekta ispiranja kod nekomplikovanih infekcija urinarnog trakta.

Vrbovica je široko rasprostranjena višegodišnja, žbunasta biljka, četvoročlanih svetlo ružičastih cvetova, koja raste u Americi, Evropi i Aziji u predelima sa umerenom klimom. Ova herba sadrži flavonoide (miricetin, kvercetin, kemferol), tanine, fitosterole, beta sitosterole i njihove estre i glikozide, kao i organske kiseline (galnu, egalnu, kafenu, hlorogensku). Aktivni sastojci nadzemnog dela ove biljke pokazuju analgetsko, protivupalno i antibakterijsko delovanje, inhibiraju nekontrolisano umnožavanje ćelija prostate, a deluju stimulišuće i na izlučivanje mokraće. Zato se ona koristi za olakšavanje mokrenja i tegoba kod benigne hiperplazije prostate, a potom i kod tegoba u bubrezima. Kao čaj se koristi kaoko za benignu hiperplaziju prostate, tako i za ublažavanje gastro-intestinalnih tegoba (osećaja pečenja u želucu, enteritisa, dijareje, kolitisa i iritabilnog kolona). U narodnoj medicini se koristi kod kožnih problema, kod ekcema, kao antiseptik kod gljivičnih infekcija i za zarastanje rana.

Način upotrebe

Ujutro i uveče po 1 tbl.

Upozorenje

Proizvod nije namenjen ženama i mlađima od 18 god.

Preporučujemo i: