Aktiv+

5/5

645,00 rsd

AKTIV + je dijeteski suplement namenjen zdravlju koŠtano zglobnog sistema.

Posebno se preporučuje kod osteoartritisa, ženama u menopauzi kao preventiva osteoporoze, kod svih stanja gde je došlo do oštećenja hrskavice i kod sportskih povreda.

Kontinuiranom primenom smanuje bol i poboljšava pokretljivost.

Besplatna dostava za iznos korpe preko 2000 rsd

Kategorija:

Reumatske bolesti su veoma česte i obično su hroničnog toka.

Najučestalija bolest zglobova je osteoartritis.

U lečenju ove bolesti pomažu lekovi iz grupe NSAIL, ali ovi lekovi mogu  imati neželjena dejstva kod dugotrajne upotebe (krvarenje iz digestivnog trakta).

Od velike pomoći, a bez neželjenih dejstva, može biti suplement AKTIV +.

Namena i dejstvo

Preparat je namenjen osobama koje imaju oštećenu hrskavicu i bol u zglobovima.

Sastav proizvoda čine 3 aktivne komponente koje dokazano povoljno deluju na zglobni sistem.

AKTIV+ smanjuje bol u zglobovima, smanjuje ukočenost, poboljšava pokretljivost i pomaže u regeneraciji i sprečavanju daljeg propadanja hrskavice.

Sastav

Glukozamin (glukozamin-sulfat, glukozamin-hidrohlorid, N-acetil-glukozamin) je amino-monosaharid (dva-amino-dezoksiglukoza). Aminošećeri su široko rasprostranjeni u prirodi, a glukozamin se najčešće nalazi u okviru složenih polisaharida (hitin, mukopolisaharidi vezivnog i nervnog tkiva). Veći broj studija ukazuje na to da glukozamin deluje osteoprotektivno, jer ima povoljne efekte na očuvanje i održavanje optimalne funkcije hrskavice i zglobova. Glukozamin-sulfat stimuliše ugradnju sumpora u hrskavicu i sinovijalnu tečnost. Sulfat se koristi za izgradnju glukozaminoglikana koji podstiče fleksibilnost zglobova i omogućava čvršće prijanjanje kostiju zgloba. Nastajanjem glukozaminoglikana povećava se elastičnost zgloba, što je naročito važno kod starije populacije. Glukozamin se u medicinske svrhe najčešće upotrebljava kod osteoartritisa, degenerativnih bolesti zglobova, artritisa kolena, lakta, ramena, ili kuka i kod oboljenja temporomandibularnog (viličnog) zgloba. Rezultati ove suplementacije i terapije nisu trajni, već se ovi proizvodi moraju konstantno uzimati da bi se konstantno podsticao proces stvaranja nove hrskavice.

Metilsulfonilmetan (MSM) je bioaktivno jedinjenje sa organskim oblikom sumpora i uobičajena je komponenta proizvoda namenjenih očuvanju zdravlja lokomotornog sistema. Učestvuje na čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva, a i izvor je sumpora koji je od velike važnosti za zdravlje kostiju. Ovaj prirodni oblik sumpora pronađen je u tkivima ljudi i drugim živim organizmima. Primena MSM-a u preparatima namenjenim smanjenju upala i održavanju zdravlja zglobova se objašnjava sposobnošću MSM-a da učestvuje u obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnošću otklanjanja bolova uzrokovanih upalom. Osim navedenog MSM ima ulogu u poboljšanju funkcije imunskog sistema, detoksikaciji organizma, ublažavanju posledice stresa i umora i poboljšava raspoložovost kiseonika u organizmu.

Hijaluronska kiselina je zajedno sa hondroitin-sulfatom i glukozamin-sulfatom sastavna komponenta složenih mukopolisaharida, glikoproteina i proteoglikana, koji ulaze u sastav gangliozida u nervnom tkivu, sinovijalne tečnosti, mukusa i heparina jetre. Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima. Neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline se postepeno smanjuje, što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Slično je i kod osteoartritisa, kada hrskavica i druge zglobne strukture počinju da propadaju, a upalni proces u zglobovima dovodi do smanjene proizvodnje hijaluronske kiseline, što za posledicu ima smanjeno podmazivanje zglobova. Zato se u medicini hijaluronska kiselina i njeni derivati koriste u stanjima sa oštećenjem sinovijalne tečnosti, kao što su artritis i osteoartritis, potom u oftamološkim, otološkim, hirurškim i kozmetičkim hirurškim operacijama.

Način upotrebe

2 puta na dan po 1 tbl uz obrok.

Upozorenje

Preparat nije namenjen trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina, osim po savetu lekara. Osobe koje boluju od dijabetesa pre upotrebe preparata moraju da konsultuju lekara.

Preporučujemo i: